ma. okt 21st, 2019

Nettism

Gezondheid & Sport Uitgelicht

Verhoog uw ijzerinname eenvoudig en natuurlijk

3 min read

Voel je je een beetje traag? Misschien hebben je ijzerniveaus een boost nodig. Editor Katy probeert een eenvoudig maar effectief voedingsschot om haar energieniveau te verhogen.

Ondanks dat iedereen zegt dat het tweede trimester van de zwangerschap bedoeld is wanneer je je energie terugkrijgt, voelde ik me een paar weken geleden allesbehalve energiek. Een bloedonderzoek bevestigde dat mijn ijzerniveau iets aan de lage kant was, wat de dingen verklaarde.

Ik had al een prenataal vitamine-bevattend ijzer ingenomen, maar ik hervatte onmiddellijk mijn Designs Ferrochel Iron Chelate-capsules voor de gezondheid . Deze bevatten een 'gecheleerde' vorm van ijzer, wat betekent dat het ijzer is gebonden aan een ander molecuul, in dit geval een aminozuur, om de absorptie te verbeteren. (Opmerking: u moet dit van een gezondheidsdeskundige in het VK krijgen omdat het niet beschikbaar is zonder een voorschrift).

Ik voelde me een beetje dom, om eerlijk te zijn, want ik ben behoorlijk op de hoogte van suppletie en wist dat je meer ijzer nodig had tijdens de zwangerschap, dus dit had je altijd al kunnen doen, maar ik was bezorgd over de gevreesde constipatie die iedereen je waarschuwt voor ! Toen las ik het etiket en er staat dat deze vorm van ijzer je niet verstopt maakt – doh!

En zelfs als het me constipated had gemaakt, kan een ton vitamine C dat uitzoeken. (Voor meer informatie over een fantastisch C-supplement dat ik aanbeveel, en nog steeds neem, lees dan mijn artikel ' Is dit het beste anti-aging skincare supplement?' Maar ik dwaal af – hoewel een nuttige uitweiding, zou ik kunnen toevoegen, omdat je vitamine C nodig hebt bij de dezelfde tijd als ijzer als de eerste helpt u om de laatste te absorberen, dus neem ik ze samen.

Dus een paar weken geleden was ik bij Food Matters Live op ExCel in Londen en begon ik te kletsen met een voedingsdeskundige die een reeks superfoodpoeders verkocht. Ik vertelde haar dat ik me moe voelde en ze zei meteen: 'Oh je hebt spirulina nodig – het zit vol met ijzer.'

Net als bij de Ferrochel-capsules wist ik ook dat ik thuis wat spirulina-poeder achter in een kast had gestopt – en echt een topmerk daar het de blauw-groene variëteit is die afkomstig is van ongerepte wateren op Hawaï: Creative Nature Hawaiian Spirulina Poeder

Spirulina is een geweldige bron van veganistisch eiwit en zoveel vitamines en mineralen, maar ik gebruik het vaak niet, laten we eerlijk zijn, het ruikt en smaakt naar vijverwater. En het maakt alles wat je eraan toevoegt er ook vies en smaakvol uitzien.

Dus, hoe gebruikte de voedingsdeskundige het en zorgde ervoor dat haar kinderen het ook dronken? Gewoon door het te mengen met limoensap en een beetje water.

Zodra ik thuiskwam, vond ik het potje een paar maanden met rust, maar ik bedacht wat het in hemelsnaam was, het is niet dat het maanden oud vlees is of zoiets, en probeerde het. Het 'recept', als je het zelfs zo kunt noemen omdat het zo gemakkelijk is, is hier

IJzerrijke spirulina-opnamen

  • Doe een kwart van een theelepel spirulina-poeder in een glas.
  • Knijp er heel wat vers limoensap in, afhankelijk van je gehemelte. Ik gaf een halve limoen een goede squeeze!
  • Voeg een scheut koud water toe.
  • Gebruik een theelepeltje om alles te mixen en de klontjes zo goed mogelijk glad te strijken. Je zou een blender kunnen gebruiken om een soepele consistentie te krijgen, maar ik kan er nooit last van hebben als je het meeste poeder aan de zijkant van de blender verspilt.
  • Nip het of gooi het terug! De kalk neemt de vreselijke vijver-watersmaak volledig weg.

Binnen een paar dagen na het nemen van zowel de bovenstaande – spirulina en Ferrochel capsules – voelde ik mijn energie terugkomen. Wandelen op heuvels voelde niet meer als het beklimmen van Everest.

Maar je hoeft niet zwanger te zijn om dit te proberen. Veel vrouwen, vooral die met bloedarmoede, hebben een laag ijzergehalte, dus in plaats van dat ze dingen meenemen die je in de steek zullen laten, waarom dit dan niet proberen? De extra bonus van spirulina is dat het heel wat andere gezondheidsvoordelen heeft, waaronder:

  • Ondersteuning van cardiovasculaire gezondheid
  • Zorgt voor een hoog niveau van antioxidantbescherming.
  • Je metabolisme stimuleren.
  • Houd je ogen en je hersenen gezond (dankzij zeaxanthin)
  • Massaal B12 verhogen, benodigd voor energie en gezond bloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *