ma. okt 21st, 2019

Nettism

Gezondheid & Sport Uitgelicht

Revealed: Nash, Allen tussen 13 en treedt toe tot Hall of Fame

3 min read
Klasse van 2018-ingewijden in de Basketball Hall of Fame, van rechts, Steve Nash, Grant Hill en Charles & quot; Lefty & quot; Driesell.

beeld

De klas van 2018 neemt deel aan de Basketball Hall of Fame, van links, Ray Allen, Maurice Cheeks, Charles 'Lefty' Driesell, Grant Hill, Steve Nash, Dino Radja, Charlie Scott, Katie Smith, Tina Thompson, Rod Thorn en Rick striemen. Bron: AP

VOORMALIGE NBA-sterren Steve Nash, Ray Allen, Jason Kidd, Grant Hill en Maurice Cheeks zullen tussen de 13 vrijdag in de Basketball Hall of Fame opgenomen worden.

De honorees zullen worden vereeuwigd in ceremonies in het sportschrijn in Springfield, Massachusetts, vlakbij de geboorteplaats van de game, met een gala-bijeenkomst van legendes die ook als presentator dienen.

Andere inductees zijn onder meer de Kroatische speler Dino Radja, de universiteitscoach Charles 'Lefty' Driesell, de dames NBA-sterren Tina Thompson en Katie Smith, de medewerkers Rod Thorn en Rick Welts, pionier Ora Mae Washington en de ster Charlie Scott uit de jaren zeventig.

‘Dit is ongelooflijk om hier te zijn met deze groep,’ zei tweevoudig NBA Most Valuable Player Nash. ‘Het is een Dream Team.’

Canada's Nash, een achtvoudig NBA All-Star, staat op de derde plaats in alle NBA-assistenten en heeft het hoogste percentage vrije worp-nauwkeurigheid in de loopbaan, 90,4 procent, in de competitiehistorie over 19 NBA-seizoenen.

Kidd, een 10-voudig NBA All-Star in zijn 18 campagnes, won een NBA-kroon met Dallas in 2011. Hij staat op de tweede plaats op de lijst van aller tijden van de NBA met 2.684 en de tweede plaats op de lijst met carrièrelisten met 12.091.

Allen won NBA-titels met Boston in 2008 en Miami in 2013, met 10 All-Star knikt in zijn 18 NBA-seizoenen. Hij is de NBA-loopbaanleider in 3-punts manden met 2.973 en won Olympisch goud in 2000.

‘Ik denk niet zoveel aan mijn carrière maar de mensen die me op dit punt hebben geholpen’, zei Allen.

Hill was een zevenvoudig NBA All-Star in 19 competities en won in 1996 Olympisch goud.

Klasse van 2018-ingewijden in de Basketball Hall of Fame, van rechts, Steve Nash, Grant Hill en Charles & quot; Lefty & quot; Driesell.

Klasse van 2018-ingewijden in de Basketball Hall of Fame, van rechts, Steve Nash, Grant Hill en Charles ‘Lefty’ Driesell. Bron: AP

‘Ik ben nog steeds in ongeloof,’ zei Hill. ‘Ik ben echt nederig om hier te zijn.’

Cheeks, die Philadelphia hielp bij de 1978 NBA-titel, was een viervoudig All-Star in 15 competitieperiodes en is nu assistent-coach voor de Oklahoma City Thunder.

‘Ik ben echt vereerd,’ zei Cheeks. ‘Terwijl ik naar alle foto's in de hal kijk, besef ik hoe gezegend ik ben om dit jasje (Hall of Fame) te dragen.’

Driesell is de enige coach die 100 wedstrijden won met vier verschillende Amerikaanse hogescholen en 786 wedstrijden won.

Radja speelde op drie opeenvolgende Europese League kampioensteams en won Olympisch zilver met Joegoslavië in 1988 en Kroatië in 1992 voordat hij vier NBA-seizoenen speelde met de Boston Celtics.

Scott won in 1972 een NBA-titel bij Boston en was de eerste Afro-Amerikaanse beursatleet aan de Universiteit van North Carolina.

Thompson won vier WNBA-titels met Houston, terwijl Smith twee kronen nam met Detroit. Washington was een pionier voor vrouwen in het segregatietijdperk in de vroege 20e eeuw, haar teams verloren slechts zes keer in 18 jaar tijd, allemaal aan herenploegen.

Thorn was een voormalig NBA-speler, algemeen manager bij de Chicago Bulls toen zij Michael Jordan selecteerde en diende als de NBA executive vice president basketbaloperaties van 1986-2000, terwijl Welts, nu president van de Golden State Warriors, de WNBA lanceerde, uitbreiden de NBA wereldwijd en verhogen het profiel van het All-Star-spel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *