di. nov 19th, 2019

Nettism

Gezondheid & Sport Uitgelicht

'Perfect' Zion levert een meevaller van $ 1 miljoen voor Nike

5 min read
Geen blowout deze keer.

Toen Duke's Zion Williamson met een knieblessure naar beneden ging nadat zijn Nike's vroeg in een spel waren gebroken en hem aan de zijlijn hadden laten zitten, werd gedacht dat het schoenenbedrijf moeite zou kunnen doen om de ster geïnteresseerd te houden.

Williamson heeft zelfs na het incident een video gepost met alle Adidas-uitrusting .

Nike is de schoenenleverancier van de Duke Blue Devils en dus hebben ze iets meer tijd met Williamson, maar aangezien hij naar verwachting in de NBA Draft 2019 de nummer 1 gaat worden, wordt verwacht dat zijn schoenencontract lucratief is voor zowel de jongere als de bedrijf dat zijn contract nabootst.

Hoe lucratief? Welnu, met één oog op zijn prestaties en één op de prestaties van zijn schoenen, vond de Apex Marketing Group uit Detroit dat zijn terugkeer naar basketbalactie van de universiteit Nike meer dan waard was.

Het analysebedrijf gelooft in de eerste helft dat Zion $ 691.000 (AU $ 975.000) aan merkwaarde voor de wedstrijd heeft binnengehaald, met $ 341.000 (AU $ 482.000) in de eerste helft alleen.

Wanneer hij bij de NBA komt, kan dat alleen maar groter worden.

Het maakte ook deel uit van een langverwachte terugkeer na vijf wedstrijden aan de zijlijn en Williamson produceerde een absolute masterclass.

Het leven is best goed als je Zion Williamson bent.

Het leven is best goed als je Zion Williamson bent. Bron: AFP

De 18-jarige was perfect van de vloer met 13-van-13 voor 29 punten, 14 rebounds, vijf steals, twee assists en block in Duke's 84-72 ACC kwartfinale overwinning op Syracuse.

Het was een vintage optreden van de jongere en alleen maar verhoogde verwachtingen voor de eerstejaars superster.

En veel mensen waren snel bezig met het schoenprobleem.

Het is duidelijk dat Nike wanhopig is om Zion blij te houden met het bedrijf, dat naar verluidt een team van mensen vliegt om de 208 cm, 129 kg naar voren te meten.

Er werd gemeld dat Williamson schoenen van Paul George-model had gedragen, maar overgestapt op Kyrie Irving's, die door Nike waren aangepast.

De klapband kreeg de schuld van ‘slijtage’ en Williamson gaf toe dat hij ze voor te veel spellen op een rij droeg.

‘De schoenen waren ongelooflijk in deze game,’ zei hij na de overwinning voordat hem werd gevraagd hoe ze anders waren.

‘Ik kon niet echt specifiek vertellen of ik dat wilde,’ zei hij. ‘Ik weet gewoon dat ze een beetje sterker zijn dan de normale Kyrie 4s, dus ik wil Nike bedanken voor het maken van deze. Ze voelden zich heel comfortabel. ‘

Geen blowout deze keer.

Geen blowout deze keer. Bron: AFP

Coach Mike Krzyzewski prees Nike voor het antwoord en zei dat Williamson zijn schoenen vaker zou wisselen.

‘Ze kwamen binnen een week terug met verschillende alternatieven om er zeker van te zijn dat alles goed was gedaan,’ zei hij. ‘Dus hun onmiddellijke, geweldige reactie werd gewaardeerd en het was iets dat we zijn gaan verwachten van onze relatie met hen.’

Nike ging absoluut verder dan in dit geval.

En er ging veel aandacht naar de schoenen.

Zelfs Kyrie Irving werd gevraagd over Williamson die zijn schoenen droeg.

‘Hij is een getalenteerde speler,’ zei Irving van Williamson. ‘We verwachten grote dingen van hem. Ik ben blij dat hij in een Nike-merk zit. Hij is een speciale speler.

‘Ik ben blij dat hij schoenen heeft die na verloop van tijd niet zullen verslechteren. Hij was echt comfortabel in de PG's. Hij droeg ze waarschijnlijk een paar keer te vaak, of wat het geval ook was. Ik weet het exacte niet.

‘Ik ben gewoon blij dat hij gezond is en speelt; dat is alles waar ik om geef. Het maakt me niet uit wat voor schoenen hij heeft, zolang het een merk van Nike is. '

College Basketball en NBA zijn live en on demand op Kayo Sports. Stream nu voor slechts $ 25 per maand voor twee apparaten tegelijk op Apple en Telstra TV, voor Apple en Google Android-smartphones, in webbrowsers en via Google Chromecast Ultra-apparaten. Klik hier om het 14 dagen gratis uit te proberen.

Williamson had het duidelijk gemist om met deze uitvoering op de vloer te zijn en trok meer bekende dunks uit de voorstelling.

‘Het voelde geweldig,’ zei Williamson op ESPN na de wedstrijd. ‘Ik ben dol op dit spel, ik ben dol op mijn teamgenoten, dus mensen die dachten dat ik niet zou terugkeren, waren niet slim. Ik hou van spelen met Duke. Ik hou van mijn teamgenoten en het was geweldig om terug te zijn.

‘Ik ben klaar om elke wedstrijd te doden, dus het was geweldig om weer op het veld te komen.’

Williamson's spel had alles, zelfs een controverse met Syracuse speler Frank Howard beschuldigd van struikelen na een van de dunks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *