di. nov 19th, 2019

Nettism

Gezondheid & Sport Uitgelicht

Meer dan tweederde van de Amerikaanse volwassenen is gestrest over de toekomst van de natie: onderzoek

2 min read

Het is een ongelooflijk uitdagende tijd om Amerikaans te zijn, volgens een nieuw onderzoek onder meer dan 3.400 volwassenen uitgevoerd door de American Psychological Association.

De studie, gepubliceerd dinsdag, vond dat 69 procent van de volwassen Amerikanen zich gestresst voelen over de toekomst van de Verenigde Staten. Dit is een aanzienlijke stijging vanaf 2017, toen slechts 63 procent van de ondervraagden hetzelfde zei, merkt de APA op.

Bovendien zei 62 procent van de ondervraagden dat het huidige politieke klimaat hen ‘aanzienlijke’ stress veroorzaakt en 61 procent was het oneens met de gedachte dat het land ‘op weg is om sterker te worden dan ooit’.

Ongeveer 34 procent van de volwassenen zei dat ‘discriminatie’ hen benadrukt, het hoogste percentage sinds 2015. De verdeling van de vraag per ras omvatte 46 procent van de zwarte volwassenen, 36 procent van de Latino volwassenen en 14 procent van de blanke volwassenen.

 

Dat gezegd hebbende, de meest voorkomende bronnen van stress zijn nog steeds geld en werk, met 64 procent van de volwassenen die beweren dat deze factoren hun geestelijke gezondheid beïnvloeden. Het voordeel? Bijna de helft van de Amerikanen, 45 procent, zei dat ze gemotiveerd zijn om politieke en sociale oorzaken te ondersteunen waar ze hartstochtelijk over zijn als gevolg van de stress.

Het onderzoek richtte zich ook sterk op jongeren tussen de 15 en 21 jaar, bekend als Generation Z, geboren na Millennials. Gen Zers die oud genoeg zijn om te stemmen in de aankomende midterms zijn de minst waarschijnlijke leeftijdsgroep om dit te doen – met slechts 54 procent van plan om de polls te halen in vergelijking met 70 procent van de volwassenen in het algemeen.

 

Met name Gen Z is meer negatief beïnvloed door het nieuws dan volwassenen in het algemeen, volgens de studie. Driekwart van hen zei bijvoorbeeld dat ze behoorlijk gestresst zijn door de frequentie van massale schietpartijen in dit land. Ongeveer 57 procent maakt zich zorgen over de scheiding en deportatie van immigrantengezinnen, tegenover 47 procent van alle volwassenen. Als je je zorgen over seksuele intimidatie aanpakt, is het percentage 53 procent vergeleken met 39 procent.

Ongeveer een derde van Gen Z zegt ook dat huisvestingsinstabiliteit en -schuld hen aanzienlijk beklemtonen. Ze zijn ook waarschijnlijker dan andere jonge generaties, waaronder Millennials en Gen X, om te zeggen dat hun mentale gezondheid alleen ‘redelijk of slecht’ is. Ongeveer 27 procent van Gen Zers rapporteerde dit, tegenover 15 procent van Millennials en 13 procent van Gen X Millennials en Gen Z hebben meer kans op therapie of andere behandelingen dan welke andere generatie dan ook.

  ‘De huidige gebeurtenissen zijn duidelijk stressvol voor iedereen in het land, maar jonge mensen voelen echt de impact van problemen in het nieuws, met name die kwesties die mogelijk buiten hun macht voelen’, zegt Arthur C. Evans Jr., PhD, APA's CEO, in een verklaring.

De enquête werd online uitgevoerd in de VS door The Harris Poll tussen 27 juli en 28 augustus 2018, onder 3.458 volwassenen (18 of ouder) en 300 tieners tussen 15 en 17. Interviews waren in het Engels en Spaans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *