ma. okt 21st, 2019

Nettism

Gezondheid & Sport Uitgelicht

Ibaka slaat toe als Raptors langer zijn dan Wizards

2 min read
Ben Simmons jaagt een losse bal weg in het tweede kwartaal.

Serge Ibaka dronk de start-ahead driepunter met 15,2 seconden over in de tweede overtime zondag om de Toronto Raptors op te tillen naar een 140-138 NBA overwinning op de Washington Wizards.

Kawhi Leonard leidde de Raptors met 41 punten.

Dat omvatte 10 in overuren toen Toronto uiteindelijk de Wizards wegstoof in een spel waarin de Raptors door maar liefst 23 leidde.

De Raptors, die verbeterden naar een NBA-beste 33-12, kwamen uit de gate en waren 51-28 laat in het tweede kwart en 17 met minder dan een minuut te spelen in de derde.

Washington deinsde af, geholpen door het tweede triple-double van Bradley Beal van het seizoen met 43 punten, 10 assists en 15 rebounds.

Beal dronk een driepunter leeg met nog 21,5 seconden in de regulatie om de score op 124-124 te knopen en overuren te forceren, en zijn emmer bond het samen op 131-131 met 6,8 seconden over in de eerste extra periode.

De Wizards namen voor het eerst de leiding in de tweede periode van overuren, toen Toronto plotseling koud werd en zeven van de negen uit het veld miste. Een layup van Leonard, Ibaka's driepunter en een spreiding van vrije worpen zou genoeg zijn.

Toronto Raptors voorwaarts Serge Ibaka (9) hangt aan de rand en bult tegen Atlanta Hawks bewaker Jeremy Lin (7).

Toronto Raptors voorwaarts Serge Ibaka (9) hangt aan de rand en bult tegen Atlanta Hawks bewaker Jeremy Lin (7). Bron: AP

In New York verwelkomde de Philadelphia 76ers Joel Embiid terug met een zwaar bevochten 108-105 overwinning op de gastheer Knicks.

Embiid, buitenspel gezet van Friday's verlies naar Atlanta met een zere enkel, scoorde 26 punten in zijn terugkeer naar de startende line-up, trok acht rebounds naar beneden en blokkeerde zes schoten.

Ben Simmons van Philadelphia 76ers reageert na onderdompeling tijdens de eerste helft van een NBA-basketbalspel tegen de New York Knicks.

Ben Simmons van Philadelphia 76ers reageert na onderdompeling tijdens de eerste helft van een NBA-basketbalspel tegen de New York Knicks. Bron: AP

Ben Simmons had een grote wedstrijd, die op 10 van de 13 schoten uit het veld op weg naar 20 punten reed en een carrière hoog 22 rebounds pakte toen de Sixers de Knicks 56-34 op de planken domineerden.

De Australiër Simmons, wiens vorige carrière hoog voor rebounds was 18, werd de jongste 76er ooit een 20-punts, 20-rebound spel te plaatsen.

Ben Simmons jaagt een losse bal weg in het tweede kwartaal.

Ben Simmons jaagt een losse bal weg in het tweede kwartaal. Bron: AFP

‘De nummers zijn dominant,’ zei coach Brett Brown over Simmons, die ook negen assists uitdeelde. ‘Ik dacht dat hij fantastisch was.’

Philadelphia leidde met maar liefst 24 punten, maar de Knicks, voortgestuwd door een carrière-hoog 31 punten van rookie Kevin Knox, sneden de voorsprong naar een punt aan het einde van het derde kwartaal.

Ze waren twee op drift met iets meer dan drie minuten in de regulering.

‘Het was geweldig om winst te maken, vooral na de afgelopen twee wedstrijden,’ zei Brown. ‘Het was goed om weer op het goede spoor te komen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *