ma. okt 21st, 2019

Nettism

Gezondheid & Sport Uitgelicht

Gemartelde NFL-franchise eindigt 635-daagse winless droogte

4 min read
Cleveland Browns hoofdcoach Hue Jackson viert de vierpuntsoverwinning. Afbeelding: AFP

Ademhaling leven in een wanhopige thuismassa na overname voor de hersenschudding starter Tyrod Taylor, Browns rookie Baker Mayfield leidde Cleveland naar een spannende 21-17 overwinning op de New York Jets in week 3.

Hier zijn vijf dingen die we hebben geleerd op Thursday Night Football:

1. Open de bierkoelers in Cleveland! Een elektrische Mayfield orkestreerde een trio van tweede-halve scores, het opheffen van de Browns tot hun eerste overwinning sinds Kerstavond van 2016 – en met gusto een beruchte 19-game winless streak.

Baker Mayfield viert na het maken van een vangst op een tweepuntsconversie. Afbeelding: AFP

Baker Mayfield viert na het maken van een vangst op een tweepuntsconversie. Afbeelding: AFP- bron: AFP

Zodra de algemene pick van nummer 1 het spel binnenkwam, maakten langzaam ontwikkelende zakken plaats voor darts in strakke ramen. Mayfield toonde indrukwekkende anticipatie en een bliksemsnelle release, waardoor een Jets-verdediging verscheurde die de eerste 28 minuten van het spel domineerde.

Het winnen van de strijd van de hotshot rookies tegen No.3 pick Sam Darnold, Mayfield voltooid 17 van 23 passes (73,9 procent) voor 201 yards op 8,7 meter per poging voor een 100,1 passer rating in iets meer dan twee kwart van de actie. Browns fans moeten zich afvragen of hun team behoorlijk bij 3-0 zou zitten als Mayfield in de afgelopen anderhalve maand eerste-team oefenvertegenwoordigers had mogen nemen.

Mayfield won de strijd van de hotshot rookie quarterbacks. Afbeelding: AP

Mayfield won de strijd van de hotshot rookie quarterbacks. Afbeelding: AP- bron: AP

2. Hoewel de dramatische comeback van Mayfield misschien door de voetbals goden is geschreven, was dat zeker niet het geval in het midden van het vierde kwartaal. Jarvis Landry had met Mayfield samengewerkt voor een high-wattage ‘Cleveland Special’ dat het FirstEnergy Stadium via een trickplay geëlektrificeerd had om het spel op 14 te binden met een tweepuntsconversie. Darnold antwoordde prompt met een methodische 12-play, 65-yard field-goal drive die de Jets een voorsprong van drie punten gaf met nog negen minuten te gaan.

Mayfield laadde op eigen kracht een scorende rit op en raakte Antonio Callaway vlak langs de zijlijn om te zien hoe de bal uit de handen van de rookie glipte in een scenario dat misschien wel zo zou kunnen zijn. Zouden de jonge Browns na die cruciale blunder afbrokkelen? Niet zo snel. Na het omzetten van een paar eerste downs gooide Mayfield een staking die botste tegen Landry's borst voor een nieuwe brutale val. Wederom kaatste Mayfield terug, ditmaal met een eerste-down verlossing voor Callaway. Toen hij een keer voor tegenslag stond toen een 16-yard touchdown run ongeldig werd verklaard door een penalty met een ongeldig blok, vond Mayfield Landry voor een winst van 12 yard die de winnende touchdown van Carlos Hyde oprichtte. Cleveland's verdediging sloot de overwinning af en onderschepte Darnold twee keer in de laatste twee minuten van het spel.

Cleveland Browns terugrennen Carlos Hyde (34) snelt naar de wedstrijdwinnende touchdown van 1 yard. Afbeelding: AP

Cleveland Browns terugrennen Carlos Hyde (34) snelt naar de wedstrijdwinnende touchdown van 1 yard. Afbeelding: AP- bron: AP

3. Nog voordat Taylor met een hersenschudding werd gedwongen, was er een sterk gevoel dat coach Hue Jackson geen andere keus had dan zich in de rust tot Mayfield te wenden. Taylor kreeg weinig hulp van zijn aanvalslinie en play-beller, maar hij faalde op zoveel verschillende manieren: bevroren als een hert in koplampen tegen een reeks Jets coach Todd Bowles blitzes, die een wijd open Callaway onderuit gooide op een diepe bom die mogelijk zijn gegaan voor een touchdown van 70 yard, om Landry omver te werpen bij een disconnect die resulteerde in een opzettelijke grounding penalty.

Tyrod Taylor (R) verliet de wedstrijd met een hersenschudding. Afbeelding: Getty

Tyrod Taylor (R) verliet de wedstrijd met een hersenschudding. Afbeelding: Getty Bron: AFP

In twee en een half wedstrijden aan het roer van de overtreding van coördinator Todd Haley had Taylor slechts 48,8 procent van zijn passes voltooid op 5,5 yards per poging voor een 64,0 passer-rating en 13 zakken. Taylor's tandenloze aanval had maar liefst acht defensieve afhaalrestaurants omgezet in slechts 10 punten onder zijn horloge.

Met een hoofd krabben onvermogen om de stad en het moment te lezen – laat staan de kamer – Jackson stond erop na de wedstrijd dat hij nog niet klaar is om een beginnende quarterback te noemen voor de tilt van volgende week op Oakland.

Sam Darnold had weer een moeilijk uitstapje voor de Jets. Afbeelding: AFP

Sam Darnold had weer een moeilijk uitstapje voor de Jets. Afbeelding: AFP- bron: AFP

4. In tegenstelling tot Mayfield worstelde de algemene oogst van het ontwerp, Darnold, voor de tweede opeenvolgende week. Credit Browns defensieve coördinator Gregg Williams voor het verkleinen van het veld, het intoetsen van blitzes en Darnold knijpen als een anaconda gedurende 58 minuten voorafgaand aan de game-ending misbaksels. Mayfield speelde slechts zes eerste helft-snaps en was nog steeds de leidende passer van het spel die de rust binnenkwam met 47 yards op vier worpen. De twee teams combineerden voor acht punters op acht bezittingen van het eerste kwart tot een geblokkeerde punker de eerste van de twee tweede kwart opstelde, Isaiah Crowell, tegen zijn voormalige teamgenoten.

New York Jets 'Quincy Enunwa maakt een vangst voor een eerste down. Afbeelding: AFP

New York Jets 'Quincy Enunwa maakt een vangst voor een eerste down. Afbeelding: AFP- bron: AFP

Buiten die twee run-heavy bezittingen, was de aanval van de Jets gewoon verstikt. Gedurende drie weken heeft een op en neer lopend Darnold, 21, 56 van de 93 passen (60,2%) voltooid met 7,5 yards per poging met een 3: 5 touchdown-to-interceptieverhouding en een 72,0 passerdosering. Het is geen verrassing dat de jongste quarterback sinds de fusie van de competitie in 1970 te maken heeft met groeipijnen die leiden tot de botsing van volgende week met de woeste verdediging van Jacksonville.

5. Terwijl de pairing van veiligheid Jamal Adams en defensieve lineman Leonard Williams misschien net het hoogste defensieve duo van de AFC East zijn, kunnen de Browns opscheppen over hun eigen opwindende jonge kern in de disruptieve tweederangs pass-rusher Myles Garrett en playmaking rookie cornerback Denzel Ward, de nummer 4 overall keuze.

Cleveland Browns hoofdcoach Hue Jackson viert de vierpuntsoverwinning. Afbeelding: AFP

Cleveland Browns hoofdcoach Hue Jackson viert de vierpuntsoverwinning. Afbeelding: AFP- bron: AFP

Garrett kwam door met nog twee zakken terwijl Ward het momentum van het spel veranderde met een strook Jets-ontvanger Robby Anderson, waardoor de voormalige ster van Ohio drie afhaalrestaurants kreeg in drie NFL-spellen. Gooi in pocket-pushing defensieve tackle Larry Ogunjobi, rookie linebacker Genard Averay en hard-nosed tackling machine Joe Schobert, en deze Cleveland verdediging begint tegengestelde overtredingen te smoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *