ma. okt 21st, 2019

Nettism

Gezondheid & Sport Uitgelicht

De fans van Fatty Vautin roepen naar het bloed van Erin Molan, terwijl Nine haar promoot

3 min read
Beau Ryan, Fatty Vautin en Darryl

beeld

Sportjournalist Rebecca Wilson met Paul Harragon, Matty Johns, Paul Vautin en Peter Sterling on the Footy Show in 2005. Bron: News Corp Australia

FOOTY Show en Paul ‘Fatty’ Vautin-loyalisten lonken naar het bloed van Erin Molan toen het Nine-netwerk een nieuw ‘driejarig contract met een groot geldbedrag’ aankondigde nadat haar show was afgekeurd.

Nine's sportdirecteur Tom Malone onthulde de nieuwe plannen voor ‘ster’ Molan die zei dat ze een ‘grote omroep was en we houden van haar’, meldde The Sunday Telegraph .

Echter, supporters van de man die de NRL Footy Show gedurende 24 van zijn 25 jaar heeft gehost, hebben ‘gebraeht naar het bloed van vervangende gastheer Erin Molan’ sinds Nine de show stopzette, schrijft Sunday Telegraph columnist Annette Sharp.

Sharp meldde vorig jaar details over de slecht behandelde ontslag van Vautin en zijn aanhangers keerden Molan aan nadat ze de ondergang van de show voorzat.

‘Vautin heeft zijn zwijgen gehandhaafd sinds Nine's CEO Hugh Marks en … Tom Malone er niet in slaagde om een front te vormen, of zelfs een gesprek met hem te hebben, voordat hij een ondergeschikte plundering kreeg,’ schreef Sharp.

Het telefoongesprek om Vautin te ontslaan, terwijl hij in 2017 op vakantie was in Amerika, kwam van de toenmalige uitvoerend producent Glenn Pallister van de show.

Hij was ook belast met het ontslaan van Vautins medesterren Beau Ryan en Darryl Brohman, voordat Brohman haastig werd hersteld en Pallister zelf werd stopgezet.

Erin Molan is gekwetst door kritiek op haar tegenover de Footy Show, maar kreeg een enorme promotie en een driejarig contract van het Nine Network.

Erin Molan is gekwetst door kritiek op haar tegenover de Footy Show, maar kreeg een enorme promotie en een driejarig contract van het Nine Network. Bron: News Corp Australia

Steve Roach, Paul Vautin en Peter Sterling als cowboys voor een sketch op de Footy Show.

Steve Roach, Paul Vautin en Peter Sterling als cowboys voor een sketch op de Footy Show. Bron: News Corp Australia

De drie amigo's in 1998.

De drie amigo's in 1998. Bron: News Corp Australia

Vautin als een motorcop.

Vautin als een motorcop. Bron: News Corp Australia

Beau Ryan, Paul Vautin, Erin Molan en Darryl Brohman voor de start van de Footy Show in 2016 Picture: Wesley Monts.

Beau Ryan, Paul Vautin, Erin Molan en Darryl Brohman voor de start van de Footy Show in 2016 Picture: Wesley Monts. Bron: News Corp Australia

In de laatste week hebben Vautin-loyalisten het feit geciteerd dat hij de langst bestaande gastheer is van een exclusief programma in de geschiedenis van de Australische tv.

Paul Vautin's Footy Show toonde hem samen met mede-ex-voetballers Peter Sterling, Steve ‘Blocker’ Roach en Paul Harragon die zich verkleedden voor satirische segmenten en komische sketches.

In een poging maakte de Footy Show minder blok, waaronder negen vrouwelijke commentatoren zoals de gerespecteerde sportjournalist van News Corps, wijlen Rebecca Wilson.

Erin Molan kwam er in 2012 bij en werd in 2014 een permanente co-host, samen met Ryan, Brohman en voormalig testcricketer, Michael Slater.

De opwaardering naar de top van Molan was bedoeld om zowel een jonger publiek als meer vrouwelijke kijkers binnen te halen.

De show had het moeilijk gehad in de kijkcijfers, die sommigen de schuld gaven van het begin van het voetbalweekend op donderdagavond dat de Footy Show naar een veel later tijdvak duwde.

Maar de beslissing om Vautin volledig uit de show te verwijderen trok niet meer kijkers.

Paul Vautin werd telefonisch ontslagen als presentator van Footy Show toen hij op vakantie was in de VS.

Paul Vautin werd telefonisch ontslagen als presentator van Footy Show toen hij op vakantie was in de VS. Bron: News Limited

Wally Lewis, Paul Vautin en Darryl Brohman op de Footy Show in 2014. Foto: Ric Frearson.

Wally Lewis, Paul Vautin en Darryl Brohman op de Footy Show in 2014. Foto: Ric Frearson. Bron: News Limited

Beau Ryan, Fatty Vautin en Darryl

Beau Ryan, Fatty Vautin en Darryl ‘The Big Marn’ Brohman in trouwjurk voor een Footy Show-sketch. Bron: News Corp Australia

Molan's eerste week in de stoel van de presentator in de eerste show van 2018 was een ramp , die kijkers snel als een ‘absolute treinwrak’ voor zijn productiefouten konden slaan.

Ratings liepen niet en zelfs Darryl Brohman voorspelde het einde van de show in een vriendelijke gil richting zijn 2GB weekend radio samen met Molan, enkele dagen voor Nine's bijl, en zei dat ze de Footy Show had ‘vermoord’.

Volgens The Sunday Telegraph zou Vautin ‘nee’ hebben gezegd als een aanbieding van 11 uur door Nine om hem terug te brengen omdat er een host van de Footy Show was gemaakt.

‘Fatty zal weinig plezier beleven aan de annulering van zijn show die uiteindelijk niet kon worden opgeslagen door een host die de game nooit heeft gespeeld’, schreef Annette Sharp .

‘Maar hopelijk voelt hij het respect van de tv-industrie en de rugby league-code tenminste.’

Molan is naar verluidt gekwetst door kritiek op haar rol in de nasleep van de canning van de Footy Show, maar heeft gezegd dat ze ‘erg enthousiast is over wat er gaat komen’ bij Nine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *