ma. okt 21st, 2019

Nettism

Gezondheid & Sport Uitgelicht

Celtics in zeldzame vegen om Pacers te sturen

2 min read
Boston Celtics-bewaker Kyrie Irving rijdt op Indiana Pacers, bewaker Darren Collison.

Gordon Hayward scoorde een team-high 20 punten als de Boston Celtics versloeg Indiana 110-106 op zondag om een eerste ronde NBA play-off sweep van de gastheer Pacers te voltooien.

De Celtics veroverden hun eerste best-of-seven series sweep sinds 2011 en gingen door naar een tweederonde matchup met ofwel de Milwaukee Bucks of Detroit Pistons.

‘Elke keer dat je een team 4-0 hebt, voel je je goed’, zei Hayward. ‘We gaan een klein beetje genezen en zijn klaar voor de volgende ronde.’

The Bucks, die het beste reguliere seizoenrecord van de NBA hadden, hebben een 3-0-serie voorsprong op Detroit en kunnen maandag een eigen sweep bereiken.

Hayward kwam van de bank in Boston om zeven dubbelcijferige scoorders te leiden, sloeg 7-of-9-schoten van de vloer en alle drie zijn driepuntspogingen.

Al Horford, Gordon Hayward en Marcus Morris vieren hun 110-106 overwinning.

Al Horford, Gordon Hayward en Marcus Morris vieren hun 110-106 overwinning. Bron: AFP

Marcus Morris, een andere reserve-ster, scoorde 18 punten en greep acht rebounds voor de Celtics, die won, ondanks het slechte schieten van topsterren en 16 omzetten.

Kyrie Irving ging 4-van-13 van de vloer, 0-uit-4 van 3-punts bereik, en eindigde met 14 punten en zeven assists terwijl Al Horford 4-uit-19 was vanaf de vloer, 1-uit-6 op 3-pointers, met 14 punten en 12 rebounds.

Jayson Tatum had 18 punten en acht rebounds, ging 4-van-10 van de vloer en 9-van-12 van de vrije worplijn.

‘Het was een scrappy-serie, defensieve serie, fysieke reeksen,’ zei Hayward. ‘Trots op ons team om te vechten. We hebben er door gevochten. Het was een geweldige teamoverwinning. ‘

Boston Celtics-bewaker Kyrie Irving rijdt op Indiana Pacers, bewaker Darren Collison.

Boston Celtics-bewaker Kyrie Irving rijdt op Indiana Pacers, bewaker Darren Collison. Bron: AP

De Celtics leidden 73-72 het ingaan van het vierde kwartaal in, maar de Pacers hadden een 82-80 voorsprong genomen toen Boston een kritieke 15-3 run losliet om het commando te grijpen.

Hayward had een 3-punts spel en een 3-punts basket in de run, terwijl Tatum een dunk en drie vrije worpen toevoegden voor de Celtics, die 95-85 met 3:32 sprongen om te spelen.

Daarna kwamen de Pacers nooit dichterbij dan de eindmarge. Bojan Bogdanovic leidde Indiana met 22 punten.

Latere games Zondag vinden titelverdediger Golden State in de Los Angeles Clippers, Portland in Oklahoma City en Torontoat Orlando, waarbij elk thuisteam op zoek is naar een overwinning om hun reeks op 2-2 uit te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *