ma. okt 21st, 2019

Nettism

Gezondheid & Sport Uitgelicht

Cambage kan het gewoon niet missen als Opals blijven rollen

2 min read
Liz Cambage scoorde 24 van haar 25 punten in de eerste helft van de overwinning op Turkije.

EEN andere opvallende prestatie van Liz Cambage heeft Australië geïnspireerd tot een overwinning van 90-64 op Turkije tijdens het WK voor damesbasketbalspelen in Spanje.

Het centrum van Opals scoorde 25 punten om Australië naar een ongeslagen ronde door de groepsfase in Tenerife te leiden en een plaats te boeken in de kwartfinales van vrijdagavond (EST).

Voortzetting van haar carrière beste vorm, Cambage ontplofte voor 24 punten op 11-van-11 schieten in de eerste helft, 14 van degenen die in een dynamische openingskwart gewonnen door Australië 32-19.

Met Cambage niet te stoppen dicht bij de basket en haar teamgenoten die van achter de boog raakten met 11 van 23 vanuit een driepunts range, hadden de Opals nooit problemen op weg naar hun derde overwinning in drie wedstrijden.

Elf spelers scoorden voor de Opals met Rebecca Allen (13), Cayla George (12) en Sami Whitcomb (11) bij Cambage in dubbele cijfers.

Liz Cambage scoorde 24 van haar 25 punten in de eerste helft van de overwinning op Turkije.

Liz Cambage scoorde 24 van haar 25 punten in de eerste helft van de overwinning op Turkije. Bron: Getty Images

De kwartfinale-tegenstanders van Australië zullen na de kwalificatiewedstrijden van woensdagavond (EST) tussen de teams van de tweede en de derde plaats in de resterende groepen worden bepaald.

De Opals hopen dat kapitein Jenna O'Hea beschikbaar zal zijn voor de knock-out-etappes nadat ze de voorronde met een kuitspierklacht hebben afgehandeld.

Cambage kende een perfecte start tegen Turkije en maakte alle zes haar schoten, waaronder een driepunter, op weg naar 14 punten in het eerste kwart. De buitenspruiters van Australië waren ook vroeg op schema met George, Whitcomb en Steph Talbot, die allen na een kwart uit het lange afstandsveld kwamen voor een voorsprong van 13 punten.

De offensieve aanval ging door in de tweede, waarbij de Opals de voorsprong uitbreidden naar 28 punten voordat Turkije terugvechtte voor een 53-33 score op de helft. De perfecte schietnacht van Cambage kwam vroeg in het derde kwart los, maar de Opals hielden het scorebord open, waardoor coach Sandy Brondello haar leidende scorer voor het grootste deel van de tweede helft liet rusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *