ma. okt 21st, 2019

Nettism

Gezondheid & Sport Uitgelicht

Breakers verkwisten kampioen United's partij

2 min read
Josh Boone daalt tegen Nieuw Zeeland.

beeld

Casper Ware rijdt voorbij Shea Ili. Bron: AAP

NBL-kampioen Melbourne United heeft de wapens en het spelplan om back-to-back te gaan.

De mindset blijft echter een onbekende grondstof.

Vaak veroorzaken de kleine uitvallen de grootste angst, omdat ze zo gemakkelijk kunnen worden vermeden.

Indien toegestaan om te fester deze fade-outs zal morph in seizoensgebonden bepalende gewoonten.

Het plaagde United's pre-seizoen, drift in en uit games, en na 100 minuten van thuis-en-weg actie heeft de regerend kampioen werk te doen.

Vermoeidheid en vertrouwdheid hebben ongetwijfeld een rol gespeeld, met United gedwongen om tweemaal binnen 48 uur te spelen, slechts vijf dagen na terugkeer in Melbourne van de 10-daagse NBA pre-season showcase.

Corey Webster passeert de bal onder druk van de verdediging van Melbourne.

Corey Webster passeert de bal onder druk van de verdediging van Melbourne. Bron: Getty Images

United vloog uit de straten van de Melbourne Arena en racete naar een voorsprong van negen punten om kwart over tijd met Chris Goulding, Mitch McCarron en groenblijvende Dave Barlow die drieën spetterden voor een menigte van 8329.

Maar de luchtaanval verliet de gastheren kwetsbaar in de verf, waar de Nieuw-Zeelandse Breakers zich vermaakten door het glas aan beide uiteinden van de vloer schoon te maken, inclusief een 9-0 aanvallende reboundrun.

Bij de Breakers is veel veranderd, met oudgedienden als Mika Vukona (Brisbane) en Alex Pledger (Melbourne) die in het laagseizoen nieuwe huizen vonden. Wat niet is veranderd, is de honger en de wil van de club om te concurreren.

United Championship-winnaar werd Breakers-recruiter Tai Wesley leidde het herstel met 15 punten in de tweede periode alleen voor een game-high 21 tijdens de lange pauze.

Het zou het verschil zijn, met de bezoekers nauwelijks op weg na de aanval om zegevierende 88-81 weg te rennen.

De afwezigheid van Wesley zal bij United gevoeld worden, vergis je daar niet voor, dit seizoen, laat staan dat de Trans-Tasman zwaargewichten onvermijdelijk laat in het seizoen weer ophaken.

Josh Boone daalt tegen Nieuw Zeeland.

Josh Boone daalt tegen Nieuw Zeeland. Bron: AAP

Wesley's mogelijkheid om te scoren van dichtbij en de omtrek was te zien toen de handhavers de verdedigingsstructuur van United uit elkaar pakte.

Goulding hield United dicht bij geschikte emmers, terwijl Pledger zeven rebounds afsloot, waaronder vier aanvallende borden.

Met Josh Boone en Casper Ware na een slopende veertien dagen een half stapje achter de rug, worstelde United om elke vorm van momentum te bouwen na de kwartier-tijd.

Na het afdrijven van de wedstrijd in de middelste fase kwam McCarron pas laat in de aanval met een drievoudige koppelingshelft, assist en opvallende dunk, die alleen maar vaker voorkomt als gelcombinaties.

Geen excuses maken hier, maar United had uiteindelijk niet de benen en de energie om de wanhopige Breakers lang genoeg te evenaren om het overwicht te overwinnen.

Ware opereerde op slechts 15 procent van het veld (2-13), iets wat de spelbreker ongetwijfeld graag opruimt voordat United terugkeert naar Melbourne Arena voor de grote finale replay van zondag tegen Adelaide 36ers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *